Rondleidingen door Garnwerd

Bent u op bezoek in Garnwerd, heeft u een feestje of vergadering bij Garnwerd aan Zee en wilt u dit wat opleuken? Of wilt u iets meer weten over de geschiedenis van het eeuwenoude dorp? Overweeg dan eens een rondleiding door het dorp onder begeleiding van een van de vijf dorpsgidsen.

Rondleidingen door Garnwerd

Tijdens de rondleiding, die een uur tot anderhalf uur duurt, vertellen zij u iets over de geschiedenis over het dorp en de bewoners en over de omgeving. Wilt u weten of er een gids beschikbaar is voor uw bezoek aan Garnwerd, neem dan contact met ons op. Kijk voor meer informatie op de Website.

Smal dorpsstraatje

In Garnwerd vindt u het smalste voor auto’s toegankelijke dorpsstraatje van Nederland, de Burgemeester Brouwerstraat, dat op sommige plaatsen nog geen drie meter breed is. Dit straatje wordt geflankeerd door monumenten. Garnwerd is dan ook aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

Molen “De Meeuw” in Garnwerd

Bij de ingang naar het restaurant staat prominent in het landschap de molen, die in 1851 gebouwd werd voor W.H. Pathuis, nadat de vorige molen, een standermolen, was afgebrand. In de jaren 1943 tot 1977 is de molen volledig gerestaureerd. Op dit moment is de molen te bezichtigen en kan deze gebruikt worden voor trouwfoto’s en bezichtigingen voor gasten van Garnwerd aan Zee. Meer informatie over de molen is te vinden in de Molendatabase.

Historische 13e eeuwse kerk in Garnwerd

Bovenop de wierde van het oude dorp ‘Granawurth’ ligt een laatromaanse zaalkerk. Deze kerk toont aan de westkant een forse zadeldaktoren uit de 18e eeuw die een oudere toren vervangt. De oostkant wordt afgesloten door een vijfzijdig koor. In de kerk wordt een vroeg 18e eeuwse preekstoel omgeven door een eenvoudig doophek. De herenbank met rococoversieringen komt uit de late 18e eeuw. De kerk wordt al jaren gebruikt voor concerten, theater en dichtersavonden, maar ook huwelijken en uitvaarten worden hier verzorgd. Meer informatie over de kerk staat op de Website.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact met ons op of reserveer direct!