Meteen reserveren?

Bel 0594 628 130.

Maandag gesloten
Dinsdag 10:00 – . . : . .
Woensdag 10:00 – . . : . .
Donderdag 10:00 – . . : . .
Vrijdag 10:00 – . . : . .
Zaterdag 10:00 – . . : . .
Zondag 10:00 – . . : . .

Meteen reserveren? Bel 0594 628 130.

De keuken is geopend tot 21:00 uur. Wij hanteren geen strikte sluitingstijd.


Afwijkend geopend

  • In verband met een feestavond zijn wij op 30 november tot 16.00 uur geopend.
  • Op 11 december zijn wij tot 15.00 uur geopend.
  • Op vrijdag 13 december zijn wij geopend tot 16:00 uur!
  • Wij zijn gesloten vanaf 30 december tot 10 januari!

Omgeving

Omgeving

Rondleidingen door Garnwerd

Bent u op bezoek in Garnwerd, heeft u een feestje of vergadering bij Garnwerd aan Zee en wilt u dit wat opleuken? Of wilt u iets meer weten over de geschiedenis van het eeuwenoude dorp? Overweeg dan eens een rondleiding door het dorp onder begeleiding van een van de vijf dorpsgidsen. Tijdens de rondleiding, die een uur tot anderhalf uur duurt, vertellen zij u iets over de geschiedenis over het dorp en de bewoners en over de omgeving. Wilt u weten of er een gids beschikbaar is voor uw bezoek aan Garnwerd, neem dan contact met ons op. Kijk voor meer informatie op de Website.

 

Smal dorpsstraatje

In Garnwerd vindt u het smalste voor auto's toegankelijke dorpsstraatje van Nederland, de Burgemeester Brouwerstraat, dat op sommige plaatsen nog geen drie meter breed is. Dit straatje wordt geflankeerd door monumenten. Garnwerd is dan ook aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

 

Molen "De Meeuw" in Garnwerd

Bij de ingang naar het restaurant staat prominent in het landschap de molen, die in 1851 gbouwd werd voor W.H. Pathuis, nadat de vorige molen, een standermolen, was afgebrand. In de jaren 1943 tot 1977 is de molen volledig gerestaureerd. Op dit moment is de molen te bezichtigen en kan deze gebruikt worden voor trouwfoto's en bezichtigingen voor gasten van Garnwerd aan Zee. Meer informatie over de molen is te vinden in de Molendatabase.

 

Historische 13e eeuwse kerk in Garnwerd

Bovenop de wierde van het oude dorp 'Granawurth' ligt een laatromaanse zaalkerk. Deze kerk toont aan de westkant een forse zadeldaktoren uit de 18e eeuw die een oudere toren vervangt. De oostkant wordt afgesloten door een vijfzijdig koor. In de kerk wordt een vroeg 18e eeuwse preekstoel omgeven door een eenvoudig doophek. De herenbank met rococoversieringen komt uit de late 18e eeuw. De kerk wordt al jaren gebruikt voor concerten, theater en dichtersavonden, maar ook huwelijken en uitvaarten worden hier verzorgd. Meer informatie over de kerk staat op de Website.